2014/05/01

Asylum I.


Kisregény. Kisregény? American Horror Story/Supernatural crossover, Destiel AU. Psycho!Dean/psycho!Cas. Fetrengős angst. Jó étvágyat.
Alapja ez a mérhetetlen zsenialitás.

Nincs körülöttük semmi. Se fű, se fa, se házak, de még utca sem, vagy valami más a falakon kívül. Falak vannak. Elég sok, szürkék és kopárak, meg személytelenek és ostobák; ha nagyon nagy egyéniség vagy, raksz rá egy Kaleidoszkóp Ház plakátot vagy egy James Dean posztert, ráhamisított autogrammal meg évről évre átjavított koncertdátummal.
Van még egy villany, egy polc és egy rácsos ágy, matrachoz varrt szíjakkal és egy szék is személyenként, de Deannek kettő van mindegyikből, és ezzel ő a Purgatórium királya. Dean köz-és önveszélyes, ezért nincs szobatársa az előző óta. Az előző miatt.
Briarcliff Manor (közszájon forgó nevén Purgatórium) Massachusetts országosan elismert pszichiátriai intézete nehéz sorsú, önmagukban meghasonlott fiatal felnőttek számára. Ambiciózus vezetője a kiváló Jude nővér, körzeti igazgatója Timothy Howard tisztelendő atya, kiknek humánus és emberbarát célja az útról letévedt gyermekek megóvása a társadalom akaszkodó szennyétől egyházi pénzen. Intézményükben olyan nagyszerű szakembereket alkalmaznak, akik szakmai és individuális téren is példamutató praxist alakítottak ki és tudásukkal, türelmükkel karizmatikus mérföldkövei lehetnek a szociálisan alkalmatlannak minősített személyek mentális-fizikális rehabilitálásának. Oliver Thredson pszichiáter, Arthur Arden jeles kutató-és sebészorvos és maga Jude nővér is elkötelezett szolgája Briarcliff elszállásolt betegeinek, és minden erejükkel gyógyulásuk módját és mibenlétét igyekeznek megkönnyíteni. A páciensek a kezelési idő letelte után félállást kapnak az intézmény pékségében, társadalmi helyzetük biztosítása érdekében, ahol a gyógyulásukat kísérő nővérekkel együtt vehetnek részt újra a közösség szolgálatában Mary Eunice nővér felügyelete alatt.
A kezelés programja alatt Arden doktor esetenként beavatkozásokat és kísérleteket végez rajtuk, hogy felismerjék testük értékét. Esetleges sérelmeikkel bátran fordulhatnak Thredson doktorhoz, aki továbbítja panaszukat Jude nővérnek, és a Monsignorral egyeztetett eljárás keretein belül megsemmisítik a felek közti nézeteltérést. Szerencsére igen ritkán kényszerülnek időt fordítani ilyen jelentéktelen problémákra, a sértett fél idővel úgy is átlátja az intézményben betöltött szerepét.
Dean Winchester nem látta be, így ki lett közösítve kétágyas szobájában, hogy az üresen maradt hellyel belássa alkalmatlanságát és megbánjon.
Kevesen vannak a társalkodóban. A vidám, francia zene betölti a teret, fullasztó boldogságba igyekezvén vonni a társaságot a kártyázó asztal körül, a kandalló mellett és a kanapéknál. A kandalló mellett Shelley kefél valami új gyerekkel, a kártyázó asztalnál egy éneklő nő és egy reszkető férfi ül, üveges tekintetüket a kártyalapokra tapasztva. A kanapén bunkó pillantású férfiak ülnek.
- Szobatársad lesz. Hallottad? – Jed Potter kárörvendő vigyorral fordul Dean felé. Démoni megszállás kategóriában regisztrálták.
- Kinek a gyenge pletykája ez? – röhög Winchester. Az ő titulusa tömeggyilkos pszichopatikus tünetekkel.
- Nem pletyka, ne aggódj. Nincsenek megbízhatatlan forrásaim. Grace hallotta, hogy Judy beszélt egy vörös cicával az ajtóban, aki be akarja adni az öccsét, vagy kit. Erre Judy azt mondta, hozzák be, megnézik. Akkor behozták, de Grace nem látta, viszont azt mondta, hogy be volt ott szarva mindenki, és végül kinyögték, hogy van egy szabad ágyuk egy másik hasonló minőségű beteg mellett. Már nem azért, öregem, de te elég nagy falat vagy nekik.
- Jó, és most hol van az új gyerek? Ha tényleg az én minőségem, nem Shelley alatt.
- Még biztos nyilvántartásba veszik, vagy mi. Ne aggódj. – őrült tekintete mániákusan pásztázza Dean arcát.
Csendben ülnek tovább, csak a kártyázó nő éneke meg Soeur Marie boldogsága hallatszik. Pár óra múlva Mary Eunice nővér jelenik meg és bájos mosolyával pásztázza a szobát.
- Mr. Winchester, ha lenne egy perce! – barátságos, családi mozdulattal int Dean felé. Felpattan, öles léptekkel szeli át a szobát, Jed vigyora a tarkóját égeti.
- Magának mindig van, csinike. – kacsint, és közel lép a lányhoz.
- Ó, öh, remek, akkor kövessen, kedves. – Eunice nővér eliszkol, Dean utána.
Áthaladnak a hallon, fel a lépcsőn, első emelet, második, végig a folyosón, a málló falú szobák mentén, majd a sarokban benyitnak egy elkerített tölgyfa szobába. Bent az íróasztalnál egy vörös nő és egy fekete hajú férfi ül Jude nővérrel szemben.
- Áh, Mary Eunice, csodás, nagyon gyors volt. Kitűnő hatással van Winchesterre. Dean, foglaljon helyet. – a nővér simulékony és finom.
A férfi nem ül le.
- Így is jó. – mosolyog kedvesen Jude. – Dean, amióta a fivére… nos… eltávozott, méltányossági alapon igényelte, hogy egyedül lehessen a szobájában. – Bezártatok és elítéltetek. Igényeltem. Tökre. – Igazán sajnáljuk, és továbbra is együttérzésünkről biztosítjuk, de hely szűkében intézményünk minden szabad ágyat ki köteles adni, kivételezés és különleges elbánás nélkül. Őszintén remélem, megérti.
Király. Most én vagyok a különcködő hercegnő. Hidegen néz a nő szemébe; a nővér elkapja a pillantását.
- Remek. Akkor ismerkedjenek össze. Miss Milton, ön nyugodtan távozhat. Innentől átvállaljuk súlyos és megterhelő felelősségét.
A vörös lány bizonytalanul a fekete hajú férfira néz.
- Castiel, figyelj, én nem… Szóval… remélem, rendbe jössz. Mindig van hely számodra otthon, tudod.
A férfi nem válaszol. A lány felé nyúl, de a mozdulat megakad, maga mellé engedi a kezét. Dean felé fordul.
- Remélem, nem okoztunk túl nagy kellemetlenséget. Ha esetleg mégis, az apám…
- Hogy hívnak, drága? – Dean meredten fúrja a pillantását az övébe.
- Miss Milton, nem köteles… - Jude nővér előre dől csinos székében.
- Nem azt kérdeztem, mivel síkosítja a vagináját, nővér, ne húzza fel magát.
- Anna.
- Imádom, hogy megismerhetlek, Anna, mondjuk jobban örülnék, ha élvezhetnélek a hátsó ülésemen, de éppen volt egy szabad ágyam, csak ugye… Jaj, zavarba hozom Mary Eunice-t. Bocsánat, bocsánat. Anna, milyen érzés, hogy kitagadja a – jól sejtem? – testvérét?
- Én nem akartam…
- Szupi. Gratulálok, csini, rácáfoltál az okos szemeidre. Remélem tudod, hogy ez itt rosszabb, mint a pokol, és meg fogják ölni a tesód. – kedvesen mosolyog. – Megcsonkítják, megnyúzzák, széttépik, elaltatják, savat öntenek belé, vagy mindezt megelőzve megöli magát. Én ezt sajnos nem engedhetem meg magamnak, de neked ajánlom, Cas.
Kegyetlen csend ül a szobára. Anna remegve mered Deanre.
- Ügyes volt, Winchester, kreatívan bemutatkozott. Ne aggódjon, lányom, Castiel nálunk jó kezekben lesz. Személyesen gondoskodom róla.
Dean a szemét forgatja, és először pillant a másik férfira. Ő a beszélgetés alatt ültében megfordult és félre biccentett fejjel figyelt. A háta merev volt, a haja kócos, a szeme pedig megváltás-színű. Dean provokatívan néz rá, a szemkontaktust tartva szolidan dugást imitál a szájával, de Castiel állja a tekintetét, és szinte érdeklődve mocorog.
Winchester meglepetten húzza vigyorra a száját.
- Mary Eunice, kérem, kísérje ki Miss Miltont. Jöjjön, Castiel, megmutatom a szobáját, utána pedig ismertetem Briarcliff szokásait. Jó lesz?
Cas újra passzívan mered rá.
- Ne haragudj, bátyám. – sóhajt még Anna, és keresi a pillantását. Már nem találja.
- Ne érezze magát felelősnek, kisasszony. – mosolyog Mary Eunice. – Ön megtette a legtöbbet, amit tudott. – bíztatóan simítja a kezét a lány vállára.
Kimennek.
- Winchester, egyszer kihúzza a gyufát. – jegyzi meg Jude.
- Ó, nővér, de hisz’ csak szerelemre vágyom! *
- Sok sikert. Menjenek a szobájukba.
- Nem úgy volt, hogy beavatja Cast intézményünk gyönyöreibe?
- Nincs magára időm. Küldje be Pottert, ha látja, és ágyazzon meg Castielnek.
- Puszit ne adjak neki gyógyulása előmozdításaként?
- Belátására bízom. Takarodjon.
Dean feltartja a kezét, és kivonul.
- Milton, maga is mehetne.
Castiel gépiesen követi.
Folyosó, lépcső egy, lépcső kettő, harmadik emelet. Szobák, falak, szürkék.
- Megjöttünk! Édes otthon, Alabama!**
- Alabamából származol? – a férfi megszólal. És hülyeséget kérdez.
- Hű. – mondja Dean egyrészt, mert Castiel hülyeséget kérdez, másrészt, mert bassz meg milyen hangja van. Hinnél tőle Istenben. Mondaná Jed, ha hallaná. Mert Castiel hangja karcos, whiskys, elemi, de tiszta, mint a jó anyaföld. Ő maga az ajtóban áll, mint egy szűzkurva, illedelmes ballonkabátja esetlenül lóg. – Nem. Lynyrd Skynyrd, tudod. Nem? Nem. Jó. – leveti magát az ágyára. – Ez izgi lesz.
Becsukja a szemét, és szép dolgokra gondol. Családra, babakék szobára, egy fekete kocsira.
- Oh, Baby. – sóhajtja. Az ajtó felé pislant. – Jézus Krisztus!
- Dehogy. Castiel.
- Gyere már be, ne állj ott, könyörgöm.
- Úgy éreztem, nem szereted, ha belépnek a szobádba.
- Remekül érezted, de össze vagyunk kényszerítve. Gyere, gyere.
Castiel belép a szobába, lassan, bizonytalanul.
- NE IDE. Ember. Na. Ott az ágyad, tessék.
A férfi leül.
- Izé. Te amúgy ilyen titokbanbaltásgyilkos-típus vagy?
- Pardon?
- Nem nagyon álltál szóba Judyval.
- Nem kérdezett, így nem láttam szükségesnek, hogy szavakkal fejezzem ki az állapotomat.
- Aha. Tuti megöltél valakit.
Dean feláll és becsukja az ajtót.
- Nem.
Castiel is áll, Dean mögött, tök közel.
- Hát akkor?
- A családom úgy látta, itt majd jobb belátásra térek.
- Miért, rossz belátáson voltál?
A férfi elgondolkodik. Égi szeme merengően pásztázza az ágy alját.
- Igen. Azt mondták.
- És szerinted?
- Szerintem…?
- Szerinted tettél valami rosszat?
- Én nem… Miért… Azt mondták, hogy igen.
- De…
- VIZIT!
Jude nővér hallatszik a folyosóról.
- Gyors bemutatás: Jude nővér egy pszichopata, de ő a legjobb közöttük. Kerüld el Ardent. Csak kerüld el, és nem lesz baj. Ha Thredson jön… Figyelj, Thredson a legrosszabb. Ő meg akar majd ölni, de idővel védekezni tudsz majd ellene. Csak ne szólj hozzájuk, ne csinálj balhét. Most átvizsgálnak, de te még új vagy, nem volt időd semmi rosszra.
Castiel értetlenül nézi.
- Gyere. – megragadja a karját.
Igen. Csak kinyithatta volna az ajtót.
Castiel leblokkol. Nagyon lassan pillant a karjára, ami köré erősen csavarodnak Dean ujjai. Gondolkodás nélkül esik neki, és üt, üt, üt, reccsen a kar, roppan az állkapocs, a fehér ingre vörös vér csorog. Nincsenek hangok, nincsenek érzések, Castiel védekezik.
- VIZIT!
Hallatszik kintről.
Aztán bejönnek.
- Milton? HAGYJA ABBA, AMIT CSINÁL! ARDEN!
Lefogják, elviszik.
- Jaj, Winchester. Mondtam, hogy egyszer kihúzza a gyufát.
Összetakarítják.




*All out of love. Tudjátok.
** Sweeeet hooome Aaalabamaa

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Juj ez nagyon jó:)
    Az alapötlet,spn&ash,ajajaj:D (az ash fandomban nem vagyok otthon,de az odaátot imádom),szóval már most jól kezdődik.A kocerájt elnevezni purgatóriumnak,ember zseni vagy.Aztán Dean,nagyon elkaptad a jellemét.(meg a zenéket is)
    - Így is jó. – mosolyog kedvesen Jude. – Dean, amióta a fivére… nos… eltávozott, méltányossági alapon igényelte, hogy egyedül lehessen a szobájában.
    AFF,SAM?!Sam nee T_T
    Mi lett Sammel?Mi lesz Deannel,most hogy így összeverte Cas?
    Mennyi kérdés.Remélem folytatod^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szervusz!
      Hűűű *.* Csodálatosan nagy csokor..nem tudom, karamellarózsákkal borítanálak be tetőtől talpig! *maww-maww* Nos, terveztem folytatni, mert naná, ha már felraktam, ne lógjon szegény a levegőben, mint Ben Harmon (ehehe), csak szabályszerűen minden fontosabbnak tűnt, meg volt rajta megközelítőleg három fős nézettség, de hát most tüneményesen felforraltad az ihlet-termálomat. ^^
      Dean múltja is kiderül majd, meg jövője is, meg Castielé is, meg a közös sorsuk is, és Destiel, és happiness. Tja. ^^

      Törlés
    2. Ahw már nagyon várom:]

      Törlés