2015/08/26

Mindent a Kő-békáról

Drága blueeyesgirl és kedves GyilkosKoala megtisztelt egy díjjal, amit meg is válaszolok, mert tevékeny vagyok/-nek kéne lennem. Hála és szeretet, lányok!

Ami kőbe van vésve (szabályok)


  • Köszönd meg szépen a díjat, és tedd ki, hogy kitől kaptad;
  • Olvasd el annak a blogját, akitől kaptad, mert ez egy jó kis promóció ám; 
  • Írj tizenkét dolgot annak a blogjáról, akitől a díjat kaptad; 
  • Válaszolj a feladott tizenkét kérdésre;
  • Írj tizenkét tényt a saját blogodról;
  • Tedd fel a saját tizenkét kérdésed a blogoddal kapcsolatban (én ezt kicsit módosítottam, de ti ne lázadjatok);
  • Kommentelj annak a blogjára, akitől kaptad, mert ilyen ínséges időkben mindig jó, ha egymás szép őszinte szavaira támaszkodunk; 
  • Cseréljetek linket egymással, ha eddig nem tettétek;
  • Küldd tovább szabály szerint tizenkét embernek, de inkább azoknak, akik tényleg érdekelnek.

A díj Dorothy kezdeményezése, én a csodás GyilkosKoalától és blueeyesgirl-től kaptam.


Blueeyesgirl: dreaming my dreams

Mit gondolsz a jelenlegi dizájnról?
Nagyon tetszenek a képek, amikkel illusztrálsz, a fejléced pedig annyira elmeséli az egész blogot, hogy nem is lenne szükség ismertetőre. A háttér kékjének ezen árnyalata nem kebelbarátom, de valahogy így kerek az összkép.
És a stílusomról? (Ha van. Asszem van. Amikor megvettem az Abszol úton tisztán emlékszem, hogy azt mondták, ez az enyém.)
Azért jó olvasni téged, mert mindig tudod, mit kell írni. Nem kell azon izzadni, hogy vajon Dean csillámpónis, Cas meg dominás lesz-e, mert valahogy eltalálod a karakterek és az adott helyzet optimális ábrázolásmódját.
Mikor/hogyan keveredtél a dreaming my dreams oldalra?
Te voltál az első kommentelőm ^^ Azóta is barátságfully kuncogok, ha valahol felbukkansz, mert a blogom indulására emlékeztetsz :)
Akadt esetleg kedvenc történeted, netán versed az eddig feltöltött munkáim közül? Ha igen, melyik és esetleg miért? (érdeklődő típus vagyok)
Kiemelt kedvenceim a verseid. Bennük érzem azt, hogy teljesen átadtad, amit kigondoltál. Nem nagyon szoktam kedvenceket sorrendbe állítani, de a Pirkadat nagyon megragadta a lelkem.
Van olyan páros amiről esetleg több írást szeretnél itt látni, esetlegesen egy adott fandom, aminek úgy érzed itt lenne a helye?
Destiel! Még többet! Mesében!
Mi az, ami szerinted hiányzik a blogról, de ott kellene, hogy legyen? (valami menüpont, cikkek, meták, képszerkesztéseim, rajzocskáim stb. bármiakármi)
Annyira minden megvan, hogy semmit nem tudnék felhozni. Esetleg egy új menüpontot ajánlanék az „Amikre számítani lehet” fülnek, mert annyit tervezel, hogy ez betölti szinte a teljes bal oldalsávot és az új laptól kicsit kevésbé lesz zsúfolt az oldal. Esetleg kis előzeteseket is csíptethetsz alá, vagy egy-egy képet, ami jellemzi majd a hangulatot. Ez jó sok plusz munka persze, de extra érdekesség lenne a blogon :)
Kezelhető, olvasóbarátnak gondolod az oldalt or not?
Te drága, itt aztán minden meg van jelölve az összes létező módon, van chatfül, meg vannak tisztelve a pajtijaid, még figyelmeztetés is van, úgyhogy ebben aztán semmit sem érdemes változtatnod.
Minden történetet elolvasol, vagy csak néhány bizonyosat?
A verseidre specializálódtam, de olvastam tőled pár Destielt is. Sabrieles és Crevines saját hibámból annyira nagyon nem vagyok.
Szerinted melyik stílus áll nekem jobban történetekben?
Műfajként a vers (vagy mese :3), de szeretem, amikor nagyon belelendülsz egy karakterbe, és akkor nagyon örülsz, sírsz, borongsz.
Van esetleg az Amikre számítani lehet sávban olyan történet, amire kíváncsi vagy? (csak hogy tudjam, mivel kellene jobban nógatni magamat)
Moose in the headlights! Bármi, ami egyetemista, guszta.
Mi alapján döntöd el, hogy ami felkerült az érdekel-e vagy sem?
A szereplőket nézem meg általában.
És végezetül annyit kérnék, hogy jellemezd három szóval az oldalt ♥
Vagány, kifejező, tartalmas.


GyilkosKoala: Simple Bow Tie

Itt voltál velem a kezdetekkor is? (gondolok itt a hajdani "Bouno tomato, bouno tomato, love is love, but tomato isn't pink" nevű "blogomra", ami azután a "Stars and Stripes" nevet kapta)ezeket még leírni is kínos.
 Nem, de biztos azért, mert nem voltam otthon.
Mennyire vagy megelégedve a szókincsemmel? Lehetne bővebb? 
Attól függ, mi a cél. Ha Aranyban méred a szókincset (uhuhu), akkor persze máshogy kell szemlélned az eddigi tudásodat, mintha mondjuk az Albert Einstein Bizottság a cél.
Mit szólsz a saját regényhez, amit mostanában publikálok? Lehetne róla szó, hogy máskor is publikáljak saját regényt? 
Lehetne. Nagyon ígéretesen indul a mű, viszont a közösség érdekében felszólalok, hogy bátran tornyozz elénk hosszú fejezeteket is. :)
Mennyire utálod azt, hogy állandóan új fandomjaim vannak? 
Az önmagam megcsúfolása lenne. Az új fandom új szivárvány életed pónimezején.
Hiányozik a Hetalia fandom és ha igen, miért vagy ha nem, akkor miért nem? 
Nem ismerkedem Hetalia fandomban sajnos. De ha tenném, biztos hiányozna.
Átlátható a blog? 
Igen, de mellette nagyon tetszenek a beugratós képre-kattintasz-aztán-megjelenik-valami megoldásaid.
Meg vagy elégedve a fejlécekkel, amiket szerkesztek? 
Meg.
Meg vagy elégedve a kis képekkel, amiket a bejegyzésekhez szerkesztek vagy nagyon bénák? 
Még megebb.
Mit gondolsz rólam? 
Tetszesz.
Melyik történet a kedvenced a blogon? persze, ha nincs megértem. miért mondsz ilyet, na
Hang on. Ha ilyet olvasok, mindig úgy fáj, hogy nem én találtam ki <3
Van olyan hasonlat, ami tetszik neked és a történetemben láttad? (persze, ha nincs most is megértem.) NA
Ez az ismertető.  Steven és Bucky nem akar ajándékot venni most. Inkább elutaznak Hawaiira ijesztgetni a szomszédokat. 
Szerinted melyik fandomban alkothatnék többet és miért? (nyugodtan ajánlhatsz könyveket, sorozatokat, filmeket, csak bátran!) 
In the Flesh, te jó ég, neked alkották meg! De annyira ajánlanám a Glue-t is, Jack Thorne rendezésében.
Van olyan történet, amin hangosan felröhögtél, vagy elsírtad magad? hahaha
Méhecskés kötényt viselt a ballonkabátja felett, mely bézs volt, s látszólag fakulatlan. Ezen a történeten, de konkrétabban ezen a soron akkorát nyikkantam, hogy a konyhából átjött édesanyám, és megkérdezte, hogy megint facebook telefonon beatboxolok-e barátnőlánnyal.
(+1 kérdés) Zavarna, ha a blognak ismét új neve lenne, vagy esetleg lenne rajta nem-fanfiction bejegyzés(vélemény, cikk, egyéb)? 
Az új címet nem javasolom, kivéve, ha komoly érvek szólnak a mostani ellen. Másik kérdés: ÍRJ BÁRMIRŐL! Amiről akarsz. Ez a jó ebben, hogy azt csinálsz a szavaiddal meg a véleményeddel, amit akarsz.

Úgy érzem, még ki kell egészítenem.

  • Hihetetlenül tetszik, hogy a bal oldalsávban nincs semmi. Megnyugtató.
  • Csodálatos pasztellszíneid vannak, ami megint csak megnyugtató.
  • Ötletes, hogy nincsenek felső menüpontok, ellenben az információk (és zene!) el vannak rejtve a jobb oldal képeiben.
  • KÉT TETOVÁLT KAR EGY SÜNIKÉT RINGAT A KEZÉBEN
  • Stitch praktikus és még ráadásul táncol is.
  • Irreálisan jól esik tőled In the flesh ficet olvasni. Valamiért neked elhiszem.



A Kő-békáról szakszerűen

  1. A címet anyukám adta. Nem azért, mert anyukám olvassa a blogomat.
  2. Nem lehet pasizni azzal, hogy van egy kis zugod, ahol (egymásba) szerelmes férfiakról meg Edward Mordrake-ekről írsz.
  3. A fanfiction új műfaj számomra, mert eddig versekkel meg saját novellákkal/regénykezdeményekkel foglalkoztam, amik gagyik, és amiket soha, senkinek nem lenne szabad elolvasnia. Soha.
  4. Az első blog, amit szemtől szemben láttam és tudatosan követtem, Raistlin bloody romantic-je volt. Olyan nehéz innen lespórolni a szívecskét.
  5. A Kő-béka 2012 óta létezik, csak nem volt publikus, nem volt címe, repülős alapháttérrel rendelkezett és nem volt rajta történet, ezért én sem tudom, mikor kell blogszülinapot tartani. Akkoriban egyébként tudtam rendes chatfület szerkeszteni.
  6. Nagyon nehéz megállni, hogy ne csatoljak akár minden kétszavas kis szöszmöszhöz egy teljes lejátszási listát.
  7. Benne lennék a kis gyilkos három-szavas kihívásában. ^^
  8. Azért publikálok olyan keveset, vagy hirtelen olyan/viszonylag sokat, mert lusta vagyok. Nem bénít meg szerelmi bánat, esetleg páni félelem a végzős év közellététől (vagy a kedvesétől* - kacagás), nem hiszek az ihletben; sajnos lusta vagyok.
  9. A zöld tea fontos szerepet tölt be a blog fejlődésében. Gondolkodás közben finom.
  10. Mialatt "dolgozom" valamin, meg van nyitva szám szerint három képnézegetős, két zenelejátszós és egy karakterleírós lap, mert nincs semmilyen jellegű hosszú távú memóriám.
  11. Habár a bemutatkozásban felsoroltam számtalan fandomot, valójában a legkönnyebben mindössze az AHS, a Glue, In the flesh és a Good Omens köreiben mozgok. A többiek is kiemelt szívem csücskei - Destielékkel van manapság némi problémám.
  12. Mivel kifogytam a székhez szigszalagozó izgalmakból, a tizenkettedik pontban megragadom az alkalmat, hogy komolyabb megjelölés nélkül, de megköszönjem azoknak, akik a blog létrehozásában, a történetek folytatásában, a visszatérésekben támogattak :) Köszönöm nektek!
* Goethe: A kedves közelléte. Uhuhú!

És a kérdések is

Úgy gondoltam, hogy izgalmasítom kicsit a dolgot, és teljesen véletlenszerű kérdéseket fogok a kis fejeteknek feltenni. Ha ez szabálysértés, ne zárjatok ki :(

  1. Mit tervezel holnapra?
  2. Szerinted hogy telik a halottság? (Itt arra vagyok kíváncsi, hogy hiszel-e valami folytatásban vagy sem.)
  3. Ha a világ egy könyvtár lenne, milyen könyv lennél?
  4. Valójában mi az élet vize? Mert tudjuk, hogy a whisky (uisce beatha), a pálinka (aqua vitae), és a görög mitológiában megjelenő, egyszerűen nektárnak nevezett nedű mind ugyanezt jelentik -> az élet vizét. (Tehát ha mondjuk az alkoholos italokkal próbálunk gondolkodni, és az alkoholszázalékkal számolunk, akkor a whisky átlag 40, a pálinka átlag 38, ha ugye bolti, az ún. nektár x, és feltesszük, hogy az isteneknek volt állóképessége, akkor a 40+38=x azt jelenti, hogy... a nektár abszint. Amit egyébként a franciák zöld tündér-nek is neveznek.)
  5. Van igazság a földön?
  6. Ez egy jó kis mainstream kérdés, de ez amúgy nagyon sok mindent elmond az emberről: Mit teszel, ha látod, hogy egy védett állat egy védett növényt eszik?
  7. Dean, vagy Castiel? Válassz, majd választásodat indokold!
  8. Csípős paprika, vagy citrom?
  9. Éreztél már kéket?
  10. Mire vagy magadban/magadon a legbüszkébb? (Ez nem az a hely, ahol szerénykedni érdemes. Nekem kurva jó a hajam, például.)
  11. Miért isznak a fiatalok alkoholt?
  12. Hogy gondolsz most a szerelemre? Így, így, vagy esetleg így, de talán ilyen módon?
Bónusz kérdés: Összességében mi a véleményed a blogról? :)


És a kiválasztottak

5 megjegyzés:

  1. Szia :) Juj, nagyon szépen köszönöm a díjat :) Ha kitettem, értesítelek :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    "Nem lehet pasizni azzal, hogy van egy kis zugod, ahol (egymásba) szerelmes férfiakról meg Edward Mordrake-ekről írsz." Hahaha, ezen nagyon jót nevettem :"D És milyen igaz....

    Tündér vagy egyébként, és köszönöm szépen!!! Remélem, nem baj, ha itt válaszolok rá!

    1) Mit tervezel holnapra?
    Egy barátommal fogok pletykálkodni és apró semmiségeken szenvedni.

    2) Szerinted hogy telik a halottság? (Itt arra vagyok kíváncsi, hogy hiszel-e valami folytatásban vagy sem.)
    Hithű katolikusként hiszem, hogy létezik Mennyország angyalokkal meg arany fanfárokkal, de ez tök mindegy, úgyis a Pokolban kötök ki.

    3) Ha a világ egy könyvtár lenne, milyen könyv lennél?
    Krimi vagy pszichothriller, valami sötét hangulatú és szarkasztikus. Vagy vmi agysorvasztó vígjáték.

    4) Valójában mi az élet vize? Mert tudjuk, hogy a whisky (uisce beatha), a pálinka (aqua vitae),
    és a görög mitológiában megjelenő, egyszerűen nektárnak nevezett nedű mind ugyanezt jelentik -> az élet vizét. (Tehát ha mondjuk az alkoholos italokkal próbálunk gondolkodni, és az alkoholszázalékkal számolunk, akkor a whisky átlag 40, a pálinka átlag 38, ha ugye bolti, az ún. nektár x, és feltesszük, hogy az isteneknek volt állóképessége, akkor a 40+38=x azt jelenti, hogy... a nektár abszint. Amit egyébként a franciák zöld tündér-nek is neveznek.)

    *system error, please jump out through the window*

    5) Van igazság a földön?
    Erre térjünk vissza pár nap múlva, akkor megmondom. (Bár, ha rólam van szó, akkor általában nincs.)

    6) Ez egy jó kis mainstream kérdés, de ez amúgy nagyon sok mindent elmond az emberről: Mit teszel, ha látod, hogy egy védett állat egy védett növényt eszik?
    Eh. Lefotózom?

    7) Dean, vagy Castiel? Válassz, majd választásodat indokold!
    Castiel! Mert amennyire ismerem a fandomot, annyiból Cas nálam mindent visz.

    8) Csípős paprika, vagy citrom?
    Citrom!

    9) Éreztél már kéket?
    Tudtam, hogy te vagy az, Hókuszpók!!

    10) Mire vagy magadban/magadon a legbüszkébb? (Ez nem az a hely, ahol szerénykedni érdemes. Nekem kurva jó a hajam, például.)
    A szemem szép annak ellenére, hogy nem funkcionál valami faszán, bár a mosolyomat is szokták volt dícsérni.


    11) Miért isznak a fiatalok alkoholt?
    Mert meggondolatlan, felelőtlen ifjak nem godolnak tetteik lehetséges következményeivel. (És mert a tequila mocskosul jó dolog.)

    12) Hogy gondolsz most a szerelemre? Így, így, vagy esetleg így, de talán ilyen módon?
    Éppen így, de amúgy meg sehogy. Ha jön, kinyitom az ajtót, aztán rázárom, és fütyülve odébb sétálok.
    (Semmi bajom a szerelemmel, csak épp neki van valmai baja velem. De majd lebokszoljuk egyszer.)

    VálaszTörlés
  3. Ó, a bónusz kérdés lemaradt :O
    Sajnos az a helyzet, hogy nem túl sűrűn járok mostanában semelyik blogra, így igen csak el vagyok maradva kommentekkel - ha olvasok, soha nincs időm vagy lehetőségem hsz-eket írni, aztán van egy olyan csodás képességem, hogy mindent elfelejtek. De ez a blog annyira hangulatos, hogy mindig olyan kis aprócska mosollyal jövök ide, nagyon szeretem a stílusod, az Asylumot (fogok dobni már végre kommentet is!!!), és úgy nagyjából mindent, ami itt van :) nem vagyok otthon az összes fandomodban, de ez részlet kérdés. :)

    VálaszTörlés
  4. Szia :3
    Hálásan rebegve kitöltöttem a díjat, köszönöm szépen még egyszer. ♥ *attack hug*

    VálaszTörlés
  5. Hahó!

    Nagyon szépen köszönöm/köszönjük a díjat, mivel jelenleg egy albérletben és egymástól fél méterre tartózkodunk, Suci és én közösen töltöttük ki, így egyben megkapod mindkettőnkét. :3

    1. Mit tervezel holnapra?
    Raistlin: én megírom az óratervemet. ;u;
    yami: konzultálok szakdolgozat-ügyben, hogy lerántsam a leplet a fandom-nyelvetekről. Minden kiderül, srácok. Minden.

    2. Szerinted hogy telik a halottság? (Itt arra vagyok kíváncsi, hogy hiszel-e valami folytatásban vagy sem.)
    R: Sötét van, és nem érzünk semmit.
    y: Újrakezded, másképpen.

    3. Ha a világ egy könyvtár lenne, milyen könyv lennél?
    R: A sajátom. *snap-snap*
    y: SUCI ÉN MILYEN KÖNYV VAGYOK??
    R: Receptkönyv.
    y: Eh.
    R: Mert sokízű vagy.

    4. Valójában mi az élet vize? Mert tudjuk, hogy a whisky (uisce beatha), a pálinka (aqua vitae), és a görög mitológiában megjelenő, egyszerűen nektárnak nevezett nedű mind ugyanezt jelentik -> az élet vizét. (Tehát ha mondjuk az alkoholos italokkal próbálunk gondolkodni, és az alkoholszázalékkal számolunk, akkor a whisky átlag 40, a pálinka átlag 38, ha ugye bolti, az ún. nektár x, és feltesszük, hogy az isteneknek volt állóképessége, akkor a 40+38=x azt jelenti, hogy... a nektár abszint. Amit egyébként a franciák zöld tündér-nek is neveznek.)
    R: Amikor hozol nekem egy pohár vizet.
    y: A nyálad? A nyálad.
    R: Az volt a második gondolatom.

    5. Van igazság a földön?
    R: ...néha. Attól függ.
    y: Japp.

    6. Ez egy jó kis mainstream kérdés, de ez amúgy nagyon sok mindent elmond az emberről: Mit teszel, ha látod, hogy egy védett állat egy védett növényt eszik?
    R: Hát én továbbmegyek, leszarom.
    y: Megoldják.

    7. Dean, vagy Castiel? Válassz, majd választásodat indokold!
    R: Hát akkor már inkább Castiel, mert Dean egy köcsög.
    y: Ha muszáj választani, same és same.

    8. Csípős paprika, vagy citrom?
    R: Mindkettő csipszen. Az a csipsz kurva finom. Ma is láttam a Tescóban. Nézett rám az arcával.
    y: A kettő egyszerre sem rossz.

    9. Éreztél már kéket?
    R: Igen.
    y: Gyakorta.

    10. Mire vagy magadban/magadon a legbüszkébb? (Ez nem az a hely, ahol szerénykedni érdemes. Nekem kurva jó a hajam, például.)
    R: Én meg kurva jól írok.
    y: Én kurva cuki vagyok.

    11. Miért isznak a fiatalok alkoholt?
    R: Mert finom az íze.
    y: Ez tény.

    12. Hogy gondolsz most a szerelemre? Így, így, vagy esetleg így, de talán ilyen módon?
    R & y: Asbjørn - The Love You Have In You

    Bónusz kérdés: Összességében mi a véleményed a blogról? :)
    R: Csak így tovább, hajrá, sok sikert, puszi a családnak.
    y: Minden rendben van itt. Ténylegesen cuki a blog, viccet félretéve.

    VálaszTörlés